dimarts, d’agost 25, 2009

Suquet d´en Jordi Vinatxo.

Suquet d´Escórpora i Llagosta
Aquest Suquet
és fet per la família del meu amic Jordi ( Vinatxo) és un amic del Mercat on jo estic. Ell no es dedica al Peix, ell te una botiga de vins , una bodega, es dedica als vins i caves de Catalunya i dels millors que tenim.
La seva família tenen un amic pescador i de tan en tan tenen la sort de poguer menjar tot aquest peix que ens presentant acabat de pescar boníssim.
Fan un Suquet amb patates, és com el que feien els pescadors a la barca , senzill i boníssim per aquesta classe de peix tan especial i tan bo per el paladar.
La recepta m´ha la donada en Joan .En Joan és també membre de la bodega VINATXO, però el que cuina tot això és el pare d´en Joan que segons diuen en sap molt..
I si voleu saber més sobre aquesta Bodega , La cuina Vermella els hi van fer un post que os explicaven una mica de tot.
Ingredients
Escórpora
llagostes
tomàquet
sal
all i julivert.
Patata
Preparació.
Una cassola ben gran, tallar les patates i posar les amb oli i sal una mica el foc.Després ratllar tomàquet , all i julivert i posar-ho per sobra les patates, seguidament és posa el peix a sobra amb sal una mica de vi Blanc i al foc. És deixa coure 7 minuts per un costat i 7 minuts per l´altre , acte seguit es serveix i et poses les botes amb tot aquest be de deu de peix de roca.

Si voleu saber sobre la Escórpora i la llagosta..
http://dolors-elspeixos.blogspot.com/search/label/Esc%C3%B3rpora

13 comentaris:

deakiapekin ha dit...

hola dolors, que cosa mas buena de plato, como sabras estamos de fiesta mayor en granollers, y creo que tu plkato es de fiesta mayor un saludo

Margot ha dit...

Noooooooo!!!
Quina delicia Dolors, jo amb el vi dels viñedos i tu amb el peix fariem feina maca.
Un peto preciossa.
Margot

Celes ha dit...

Ayyyy!!!!! Que bueno tiene que estar...Tomo nota.

Bsssss

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
No sabía que eras de granollers, que cerquita estamos verdad??
Este plato se puede hacer cualquier dia que te apetezca, hay unas langostas verdes que estan mejor de precio que las rojas , hay otras que vienen de fuera y son muy baratas y también son buenas.Este plato se puede hacer con cualquier tipo de pescado que te guste no hace falta que sea langosta, aunque ahora en estos momentos la langosta ha bajado mucho de su precio normal´.
Hasta pronto.

Margot
Tu fas més feina que jo, tens molts amics que t´estimen molt.Crec per lo poc que et cunec que tens un caracter especial.
Fins aviat.

Celes
Tu sabes hacer el pescado muy bién , no creo que tengamos que darte lecciones , solo hay que ver el pescado a la brasa que nos mostrastes,
Hasta pronto.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

L'escòrpora fa un suquet deliciós ja que el seu sabor és rebó. A casa no tenim molt bon record d'aquest bitxo, la meva mare es va punxar amb una de les pues que tenen i ho va passar realment malament. A casa entrava molt d efeix fresc de roca, ja que erem tots molt submarinistes, amb el temps aquesta pràctica l'hem perduda. Llàstima. Salut!!!!!!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Caram, quin privilegi saber fer una cuina així i si el peix es acabat de pescar, els grans en saben molt de fer coses bones.

Anònim ha dit...

Hola Dolors!! Ja hi som aquí!!!
Bé, no puc dir que hagin estat curtes (les vacances) però crec que ben aprofitades si. I tenia ganes de tornar amb totes vosaltres!! us he trobat a faltar!!! Y la recepta d´aquest suquet em sembla sensacional i super complerta!! Té que estar buníiiiiisimmmmm!!!!
Un betó, guapa.

ELS PEIXOS ha dit...

Olles i Somriures
Quina pena que ja no aneu a pescar perquè tots aquests peixos son molt bons.
L'escórpora te una punxa que est venenosa igual que L'Aranya, només que a L'Aranya li treuen en el vaixell abans d'arribar a Port i a L'Escórpora , no.


A peu coix
Mai hagués pensat que siguessis gran, sempre et feia una persona molt jove.
Si es pot menjar el peix acabat de pescar , cuinar-lo és molt més fàcil, en poc ni ha prou.
Has canviat la foto del perfil , oi??


Titaniii
Que tal maca , com estas?? Això s'acaba aviat , però lo important és tornar a ser aquí.
Amb aquest peixos de roca acabats de pescar amb poca salsa n'hi ha prou.però son peixos amb espines .Aquest suquet és pot fer amb qualsevol classe de peix que os agradi més.

Moltes gracies a totes tres per visitar-me.

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cuinagenerosa ha dit...

aquest suquet ha de ser boníssim, perquè només amb l'escórpora ja no és, imagina't amb aquest bé de déu de llagostes...
celebro tornar-te a tenir activa després de les vacances!

La cuina vermella ha dit...

Hola Dolors, quina sort tenir una recepta dels vinatxos!!! Apa que no deuen estar contents en Jordi i en Joan. Ets la millor ja que comparteixes amb tot nosaltres aquesta menja tant i tant bona.
Ara sortim de casa, venim a veure't!!
Petons!

josepb ha dit...

Sens dubte Dolors, com diu el títol; el millor peix¡¡. Quin suquet... amb botes i sense botes, aixó té que entrar d'alló més i més bé. Que vaigi de gust Dolors. Josepb -menja de bacallà-

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails