La gamba
S´ha convertit en un producte de luxe amb raó perquè cada dia n´hi ha menys.
Elegància, aroma, bouquet , són alguns del adjectius que poden qualificar el sabor d´una gamba o escarmarlà bons : explosió inigualable de plaer dins la boca, difícil de superar.
Encara que n´hi ha tot l´any , la millor època per gaudir d´aquest petit tresor del mar és l´estiu.
Les cascades submarines provoquen la desaparició de les gambes de Palamós
En els darrers anys són moltes les explicacions que s'han donat per intentar saber perquè durant temporades la gamba de Palamós apareix en grans quantitats a les xarxes dels pescadors i, en canvi, en altres era gairebé impossible trobar cap exemplar al mar. Ara una investigació científica ha resolt la qüestió i gràcies a aquest treball es podran desenvolupar models que asseguraran l'explotació sostenible d'aquest apreciat crustaci.
Els ingredients
24 gambes fresques ( Palamòs, o de la nostra Costa.)
1 Kg de sal marina grossa.
La preparació
Cobrir el fons d´una safata de forn amb sal grossa.
Tot seguit , col.locar les gambes a sobre però una al costat de l´altra, sense que s´amunteguin.
Cobrir-les amb sal grossa abans d´introduir-les al forn durant 5 minuts a 180º.
Una manera d´esbrinar si les gambes estan cuites o no és pressionar lleugerament el cap amb el dit ; si treuen una mica de suc , les gambes ja estaran cuites.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
8 comentaris:
Hola Dolors quanta feina has fet en pocs dies, he vist el menjar del restaurant, que bo havia d'estar tot no?.
també l'amanida de peix blau i ara les gambes a la sal, ja saps el molt que m'agraden, per la qual cosa per a mi han d'estar exquisides i més si són les que tu vens.
Adeu guapa!!!
Virtuts
Ara j atancarem per Vacances i ja no trevallarem tan..
Gracies i fins aviat.
Nunca habia oido la receta de gambas a la sal y tienen que estar buenisimas, yo cocino mucho a la sal, te la copio y ya te contare...
Bsss
Celes
De fet és molt fàcil.
Jo ja hi fet les patates teves i m´en quedat bonísimes.
Bon estiu.
Buenísimas estas gambas, tomo nota y este verano las probaré. Un beso
Pilar
Que tal??
Fáciles de hacer, verdad??
Gracias por visitarme.
Un beso.
Publica un comentari a l'entrada