Peix blau
Peix blau o gras: peix que té una elevada proporció de greix a la seva carn. Conté 5g de greix per 100g de peix.
Són peixos blaus: sardina, salmó, bonítol del nord o tonyina blanca, seitó, verat, verat d’ull gros, castanyola, sorell, llobarro, besuc (aquests dos últims són els que tenen el contingut més baix en greix del grup)*.
Són peixos blaus: sardina, salmó, bonítol del nord o tonyina blanca, seitó, verat, verat d’ull gros, castanyola, sorell, llobarro, besuc (aquests dos últims són els que tenen el contingut més baix en greix del grup)*.
El peix blau és menys sedentari que el blanc i és per aquest motiu que necessita més quantitat de greix.
Com a norma general, el peix blau neda a prop de la superfície mentre que el blanc ho fa en aigües properes al fons.
assortiment d´enciams16 filets de seitó o sardina, o be tonyina.
16 llesque tes de pa.
4 encenalls de pernil serrà.
16 tiges d´alls tendres
sal
pebre, oli d´oliva i ciboulette.
La preparació
En el centre del plat fer-hi un bouquet amb la barreja d´enciams.
En una paella fregir el peix i reservar en un paper assecant,
Per una altra banda , en un wok o paella posar a escalfar abundant oli afegint-hi els alls tendres i un cop enrossits , retirar.
En el mateix oli fregir els encenalls de pernil i les llesque tes de pa fins que quedin torrades.
Per finalitzar l´amanida , en primer lloc col·locar el peix fregit sobre el boquet d´enciams .
A continuació disposar les llesques de pa, els alls i el pernil i guarnir amb una mica de ciboulette i un raig d´oli d´oliva.
Pertany a la cuina de port perquè els antics pescadors de peix blau preparaven aquest plat per esmorzar amb part del producte recollit a primera hora : hi afegien uns alls tendres i unes mi gas com a guarnició.
Amb una mica d´amanida i un porró de vi fresc s´obté un àpat saborós que ens convida a fer una passejada pel passat.
La cuina de la Barceloneta, Quim Marqués.
4 comentaris:
L'amanida que ens presentes avui és una delícia, la foto que has fet d'aquest peix tan espectacular és molt xula. Un plaer visitar-te Dolors. Un petó.
La cuina vermella
Moltes gracies guapisims!!!!
Hi ha un altre foto però no se si és veu.Surt un cuadret petit que és te que clicar.
Una abrasada.
Quina chulada de peix, que maco, l'a amanida genial.
Jo crec que el cuadro petit esta mal posat, ami també am pasa avegades
Una abrasada.
Margot
Margot
Crec que ja ho he fet bé ara, perque crec que ja surt.
moltes gracies guapa!!
Publica un comentari a l'entrada