dijous, de juny 25, 2009

Escabetx suau de verat

Verat
Com tots els productes que ens ofereix la natura, el peix de platja té una temporada concreta.
els productes de les barques com els dels mercats canvien de color segons la mercaderia recollida.Sempre s´ha de comprar peix de temporada per assegurar l´èxit del plat, sense tenir po de cuinar peixos poc coneguts que poden oferir agradables sorpreses al paladar.
Ara ja fa dies que os dic que estem a la temporada del Peix blau, i el Verat esta amb plena temporada.

El verat (Scomber scombrus), sovint anomenat cavalla al País Valencià, és un peix teleosti que pertany a la família dels escòmbrids, ordre dels pisciformes. Abunda al Mar Mediterrani i a l'Oceà Atlàntic.

S'alimenta d'altres peixos de mida petita, crustacis i mol·luscs. En temps d'hivern, el verat roman a uns 170 metres de fondària mentre que amb el bon temps solen agrupar-se en bancs molt nombrosos i pujar a la superfície. Una femella pot pondre entre 200.000 i 400.000 ous que eclosionen al cap de pocs dies.

El verat és un peix ideal per fer a la planxa. Després de treure el cap, s'obre el verat al llarg de l'espina i s'aplana. Al moment de servir es posa una mica d'all i julivert picat per sobre. El verat a la planxa es menja normalment acompanyat d'escalivada o de verdures i d'un bon pa.[1]

El verat també es un bon peix per fer en escabetx, a l'igual que la tonyina i les sardines. A la brasa es pot menjar tal com és, macerat o com a coca de verat a la brasa.

Avui farem el Verat amb Escabetx dedicat a L´ANGELES

els ingredients.

4 filets de verat , que os ho pot fer la peixatera-er, 1/2 carbassó o bé porro( el meu amic Kike de la Cuina vermella, l´hi agrada més el porro.), 1/ pastanaga, 1 branca de romaní, 1 gra d´all, 200cl d´oli d´oliva, 1 cullerada de vinagre de poma o de mel i sal.

la preparació.

tallar el carbassó i la pastanaga en rodanxes d´1 cm aprx.Trossejar els filets de verat en daus de 2/2 cm.

En una cassola al foc posar l´oli , un pessic de sal, el vinagre , les verdures, la branca de romaní i l´all.La cocció ha de ser suau.

Passats 3 m. durant els quals la cassola ha de fer xup-xup, apagar el foc i afegir el peix, que amb l´escalfor de l´oli quedarà cuit al punt i melós en pocs m.

Servir tebi.

Aquesta no és la recepta del típic escabetx amb pebre vermell, però resulta molt gustosa.

Recepta de Quim Marqués



11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Nosaltres menjarem l'escabetx dissabte per esmorzar, amb aquells verats tan bons que ens vas donar!!! Apuntem també la teva recepta. Molts petons i les coques boníssimes Dolors. Un petó per tu i per l'Albert!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Holaaa no coneixia el teu blog i m´ha encantat, soc una fan absoluta del peix...aquesta recepta de escabetx trobo que ha de ser molt bona...petonets

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermella
Segur que els vostres són més bons amb el porro, però aquest també queda'n bé.
A mi nomes m´agrada la de llardons..
fins aviat.

Maria Jose
Estic molt contenta de que hagis trobat el meu bloc , esper-ho que t´agradi.
Encantada de coneix-et.

deakiapekin ha dit...

gracias por la receta, mañana me la imprimo, por que nmo quiero perderla gracias guapetona
angels

ELS PEIXOS ha dit...

Angels
Esta queda muy buena, yo antes hacia la de mi abuela que primero iba el pescado frito y ahora desde que lo he probado en crudo me gusta mucho mas, es muy bueno y no engorda tanto.
El otro dia vino una cocinera que sabe mucho y me dijo que el escabeche siempre sin freir el pescado.
Gracias a ti por escribir.

RUBEN ha dit...

Dolors! Com va? Queda apuntada la teva recepta tan bona! Per cert, estic bém gràcies per preocupar-te però època d'exàmens! Fins aviat!
Petons

ELS PEIXOS ha dit...

Ruben
No me'n recordava que tu encara estaves amb època d'exàmens, esper-ho que et vagi tot molt bé.
Aprofito per dir-te que tinc un bloc nou de pa.
Fins aviat.

Manduca ha dit...

M'agrada aquest escabetx, jo solament se fer les sardines i aquest amb verdures segur que està boníssim, gràcies al teu blog cada vegada se més sobre peix...

ELS PEIXOS ha dit...

Manduca
El que fagis amb la sardina el post fer amb qualsevol peix blau o blanc.
graciès maca per escriure.

Margot ha dit...

De petita sempra mangaba sardina en escabeix, de gran a casa no li agardaba a dingú y casi no en feia mai.
Peo l'altre dia vaig fer salmó en escabeix i va quedar genial.
Provaré la teva recepta.
Petons.
Margot

ELS PEIXOS ha dit...

Margot
Que tal ???
A mi m´agrada tota clase de peix amb escabetx, saps perque? és que m´agrada molt el gust del vinagre i que piqui, tot ho faig picant..
Adéu guapa..

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails