diumenge, de març 29, 2009
LES OSTRES
Els Peixos
El millor Peix del mar
LA OSTRA
És molt possible que la sobrepesca i la pressió de la pol·lució hagin fet que la seva producció hagi disminuït a quantitats gairebé ridícules per al consum en alguns llocs, no obstant això segueix sent popular en algunes ciutats costaneres on s'arriben a celebrar fins i tot els festivals de les ostras. Les ostras figuren entre els aliments exòtics de moltes cultures, no obstant això és un aliment de gust adquirit que necessita d'algun entrenament abans de ser apreciat. Des del punt de vista nutritiu és un aliment ric en zinc, un dels nutrientes requerits per a la producció de la testosterona.
Captura i cultiu
Les ostras poden capturar-se en el fons dels mars prenent-les dels seus llits. En les aigües poc profundes es capturen a mà o amb petits rastells. En aigües més profundes s'empren rastells amb braços més allargats per a poder arribar al fons. En algunes àrees es realitza de manera mecànica la recol·lecció amb una espècie de dragatge, aquesta operació encara que requereix de poca mà d'obra i permet treure major quantitat de ostras en un interval de menor temps, és cert que danya considerablement el fons marí. És per aquesta raó per la qual des de l'any 1965 es ve regulant la captura de ostras per dragatge del fons marí.
Ostres calentes amb fulles verdes
Ingredients:Per 4 persones
24 ostres planes o 24 os trones
(Si pot ser que siguin gallegues.)
Ingredients per la salsa de acompanyament:
150g.de mantega tova a la temperatura ambient.
pebre i una cullerada de suc de llimona.
Ingredients per la guarnició de verdures:
70g de pastanaga
80g, de porros
20 g mantega
1l. d´aigua, 10g de sal grossa
24 fulles d´enciam
sal i pebre.
Coses que tens que fer servir:
Una cassola plana per saltejar
cassola gran
una cassola petita
una cullereta
un colador forrat amb un drap
4 plats o plates per posar les ostres coberts de sal grossa.
un batidor.
Preparació de les verdures i del enciam
Tallar les verdures fines .Escalfar els 20 g de mantega i fregir una mica amb foc fort durant 2 minuts amb sal i pebra.
Calen tar el forn a 180º i mantenir la verdura calenta amb el forn obert.
Posar aigua bullint a una cassola i reta les fulles d´enciam perquè es tornin blanques.
Obrir les ostres, amb una cullereta petita separa les ostres de la conxa i posar les a un escor radó per tenir el suc que deixant.
posar les conxàs a les plates amb sal grossa i si pot ser calenta la plata,escalfar les ostres amb el suc que en deixat anar, 30 segons,desprès escorregudes s´enrollan amb la fulla d´enciam i es tornant a posar a la conxa, es mantenen calentes al forn que estarà obert.
Preparació de la salsa:
Es fa bollir el suc de las ostres fins que redueix, s´incorpora els 150g de mantega vaixan el foc i rremanan,fins que s´espesa i si posa una mica de pebre i la cullerada de llimona.
Acabat i presentació
Es cobreixen les ostres amb una cullerada d´aquesta salsa calenta i per sobra s´hi posant les verdures.
Ideàs personals
les ostres es poden prepara el dia anterior i el mateix dia es fa la sal seta i el acabat.
Si es per una festa important ,si no hi vols posar-hi verdures s´hi posa una culleradeta de caviar, això va a gustos i a butxaques.
Michel Guérard
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Hola Dolors, quina bona idea de recepta, sempre hem menjat les ostres crues i mai cuites, és genial!
Molts petons i molt bon post!
Txell , ja has vist de qui est la recepta oi?Meva no , jo no tinctantes idees.
Adéu
Jo no he menjat mai ostres! es que l'idea que ens venen es de menjar-les crues i a mi això de cru!! no em fa gens de gracia. La textura de les coses crues no m'agrada, però amb aquesta recepta igual m'animo i m'encarrego a la peixeteria del poble!!
Fins la propera xiqueta!!
la vella carmanyola
Que tal?
Qui poble més bonic teniu, oi?
Nosaltres com podem també venim a un poble de Tarragona( Ametlla de Mar)
Jo tinc ostres per vendre però un dia que vaig intenta menjar-ne per poc vomito, ara amb aquesta recepta provaré de tornar-ne a menjar.
Gràcies per escriurà, jo soc molt nova amb tot això.
Publica un comentari a l'entrada